VAN EEN DAK IS VEEL TE ZEGGEN. VEEL MEER DAN WE OP DE WEBSITE KWIJT KUNNEN.

Elk dak moet op zich beoordeeld worden en per dak moet worden besproken wat de wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn. Daarom nodigen wij u uit de telefoon te pakken of een e-mail te sturen zodat wij een afspraak kunnen maken om de mogelijkheden voor uw dak te bespreken en een vrijblijvende offerte te maken.

BT-Dakbedekkingen is gespecialiseerd in platte daken. Wij leveren bitumineuze systemen, kunststof systemen en diverse isolatiematerialen

 

Bitumen | Kunststof | Zink | Isolatie

Bitumen

In Nederland zijn de meeste platte daken voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumineuze systemen worden in veel gevallen in twee lagen opgebouwd. Afhankelijk van het isolatiemateriaal dat wordt toegepast, de onderconstructie van het dak en de bevestigingswijze van het dakbedekkingssysteem, moet worden bepaald wat de ideale onderlaag is. Het verdient de voorkeur om voor de onderlaag en de toplaag hetzelfde type bitumen te gebruiken. Hiermee wordt een optimale hechting verkregen tussen beide banen.

Bitumen is een aardolie product wat ontstaat als residu nadat de benzine en andere stoffen uit de aardolie gehaald zijn. Tot ruim in de 80-er jaren werd de (geblazen) bitumen in een bitumenketel verwarmd en vervolgens warm op het dak aangebracht. De inlagen bestonden tot die tijd vooral uit wolvilt en glasvlies. Nadeel van deze met geblazen bitumen is dat het niet UV bestendig is. Bovendien waren de inlagen niet zo sterk en stabiel dan de tegenwoordig toegepaste inlagen. Aan de geblazen bitumen is men kunststoffen gaan toevoegen. In de meeste gevallen is dat APP en SBS. Bovendien zijn de inlagen van de rollen sterker en stabieler geworden De meest toegepaste inlage is een gecombineerde inlage van polyestermat en glasvlies. De polyestermat zorgt dan voor een groot deel voor de sterkte van de dakbaan en de glasvlies voor de stabiliteit van de dakbaan. Zowel de rollen met APP gemodificeerde bitumen als de rollen met SBS gemodificeerde bitumen hebben ieder hun specifieke eigenschappen. De te verwachten levensduur van goed een bitumen dak is 20 tot 25 jaar.

Omdat de meeste bitumineuze rollen nog steeds met de brander moeten worden aangebracht is er een toenemende vraag naar kunstsof dakbedekkingen die bijna alle gevallen zonder open vuur worden aangebracht.

ONDERLAAG

Bij een dak dat geballast wordt, wordt vaak gebruik gemaakt van een onderlaag (460P60). Deze eenzijdig gebitumineerde polyestermat heeft goede sterkte-eigenschappen en zorgt tevens voor een goede verdeling van de dampdruk. Blaasvorming zal dus niet optreden!

TOPLAAG

In deze dakbaan zijn technische kennis, moderne productiemethoden en strenge grondstoffenselectie verenigd tot een product dat aan de hoge Nederlandse eisen voldoet. Mede vanwege de stabiliteit door de gecombineerde wapening van polyester met glas is deze toplaag met het nodige vakmanschap te verwerken tot een eenlaags systeem.
Polyester geeft de benodigde sterkte, een glasscrim geeft de baan een verbeterde dimensionele stabiliteit. In relatie tot de onderconstructie en het isolatiemateriaal dat wordt toegepast kan worden gekozen voor een mechanisch bevestigd, een losliggend geballast of een gekleefd systeem. In alle gevallen dient het een tweelaags systeem te zijn.

Kunststof

De meest door ons verwerkte kunststof dakbedekking is EPDM (Ethyleen – Propyleen – Dieen – Monomeer). EPDM dakbedekking is een elastische dakbedekking gemaakt van een synthetische rubber.
Door het toevoegen van verschillende vulstoffen zoals roet en zwavel wordt het geschikt gemaakt om te gebruiken als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een aantal voordelen:
• Het is zeer elastisch materiaal
• Het is te verwerken zonder open vuur
• Het wordt niet aangetast door UV-straling en zon
• Het is bestand tegen vele chemische stoffen zoals zuren, zouten en logen.
• EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur
• Wortels hebben geen kans en ook op langere termijn zal het niet gaan rotten.
• EPDM dakbedekking heeft een blijvende elasticiteit
• De te verwachten levensduur van EPDM dakbedekking is 40 jaar of langer.

Zink

Daken en gevels van zink worden in toenemende mate aangebracht. Niet alleen vanwege de levensduur maar met name vanwege de esthetische aspecten. Met zink kunnen prachtige daken en gevels worden gemaakt. De randen van daken worden ook vaak afgewerkt met zinken afdekkappen waardoor en fraaie aanblik ontstaat. De bevestiging gebeurt zo veel mogelijk door middel van klangen en felsen. Belangrijk hierbij is dat het zink voldoende vrij kan werken.

Naast het aanbrengen van gevelbekleding en daken leggen wij dakgoten in zowel nieuwbouwprojecten als de bestaande woningbouw.

Isolatie

Naast het aanbrengen van de dakbedekking voor de waterdichtheid brengen wij in veel gevallen ook de dakisolatie op het dak aan. Dit geeft een aanzienlijke besparing op de energiekosten en zorgt bovendien voor een prettig binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winterperiode. In gevallen dat een veel water op een dak achterblijft wordt vaak een afschotisolatie toegepast.
Wij leveren en verwerken o.a. de volgende isolatiematerialen:
• EPS isolatie
• PIR isolatie
• PU isolatie
• Steenwol